Workshop Blockchain on the Move

Workshop Blockchain on the Move

Date/Time
Date(s) - 08/02/2019
4:00 pm - 6:30 pm

Location
Den Bell

Categories


Stad Antwerpen en de Vlaamse overheid willen de komende jaren innovatieve projecten realiseren met blockchaintechnologie. In het project “Blockchain on the Move” wordt samen met V-ICT-OR en Digipolis een nieuwe vorm van digitale identiteit ontwikkeld. Burgers krijgen daarbij de controle over en het beheer van hun eigen identiteitsgegevens in handen.

Met deze “zelfbeheerde identiteit”, ondersteund door blockchain-technologie, gaan burgers zelf beslissen hoe, wanneer, aan wie en voor hoe lang ze bepaalde informatie delen. Via blockchain worden data veilig decentraal opgeslagen, en wordt gegarandeerd dat de data authentiek zijn.

Dit kan een belangrijke impact hebben op elke interactie tussen een burger en de overheid, waarbij een identificatie is vereist. Burgers zullen bijvoorbeeld niet langer meermaals dezelfde informatie moeten doorgeven aan verschillende diensten. Voor de overheid wordt een hoop administratie verleden tijd.

Het projectteam van Blockchain on the Move wil u graag uitnodigen op een workshop op 8 februari (16u-18u30) in Den Bell, (Francis Wellesplein 1, 2018 Antwerpen). U krijgt er de mogelijkheid om mee na te denken over mogelijke toepassingen, van gedachten te wisselen, en bedenkingen kenbaar te maken. Dit is een open brainstorm: het team verwacht geen voorkennis, wel een open en kritische geest die mee wil nadenken over innovatie binnen de stad.

Rate This Event:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

More Events

Blockchain and Bitcoin online workshop!

20/01/2018 - 20/01/2030 1:00 pm - 4:00 pm
Online Event